避けるべき糖と、体に必要な糖
ひとりの人間は 約60兆個の細胞で成り立っています。
そのひとつひとつの細胞の表面はうぶ毛状の
糖鎖というものでおおわれています。
糖鎖は 細胞同士がコミュニケーションを
取るアンテナの役目を果たします。
健康を害する要因(ウイルス、病原菌、毒素‥)を感知して排除し、必要な要因(栄養吸収、免疫力、バランス力)を最大限に発揮し、体全体が総合的に適切な働きができるよう指令を出します。
自然界には約200種類の単糖類が発見され、その中の特別な8個が
糖鎖を形成しています。
8種類の糖質栄養素(グルコース、ガラクトース、マンノース、フコース、キシロース、Nアセチルグルコサミン、Nアセチルガラクトサミン、Nアセチルノイラミン酸)
8個の糖が全部じゅうぶんに供給されていると 明確な細胞同士のコミュニケーションが行われ、
ビタミン、ミネラル、抗酸化、ホルモンバランス、オメガ3など大切な栄養素を体が適切に活用
できるので、健康が守られます。8個の糖のどれが不足しても体の中で混乱が生じ、健康でいられない原因となります。
この
8個の単糖類の原材料のすべてを含有しているのがアンブロトースの特許です。すべて自然の食べ物から抽出した成分で作られた製品です。
現代は生の野菜や果物でさえ栄養価がいちじるしく低下しているので、食事だけでは必要な栄養素がとれない時代です。同時に便利さ、値段の安さと引き換えに有害な化学物質などで造られたものが充満しています。
食事で補いきれない大切な栄養素を補うことが健康のため
の必須条件です。
アンブロトースは、マナテック社の基本製品のひとつで、GNP(適正製造規範),NSF(国際的品質保証)のなどの信頼できる第三者認証機関により品質が保証されています。
1996年に世界各国においてその成分、製法、使用における国際特許出願、現在、世界31カ国で特許を取得しています。(2010年4月現在)45種類以上の多岐にわたる複雑な特許内容の糖質栄養素サプリメント製品を製造・販売できるのは世界で唯一マナテック社だけです。
University Study Shows Specific Sugars Improve Brain Function
by J. C. Spencer
Washington, DC Howard University study shows improved brain function using specific sugars. This boost in brain power with normal healthy subjects supports the two published papers from the Alzheimer’s Pilot Surveys conducted by The Endowment for Medical Research in Houston. The Council For Responsible Nutrition (CRN) Research Watch states, "... a published randomized, double-blind, placebo-controlled study investigating the impact of AmbrotoseR complex on the brain function of 62 healthy young adults. The study showed that a single, one-tablespoon serving of Ambrotose complex significantly improved visual discrimination and working memory."
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Plant-derived nutraceutical may boost brain power
Glyconutrient supplementation may have effects on cognitive function, according to a study that examined the influence of these plant sugars on perception, cognition and memory in 62 college students.
In randomized, double-blind, cross-over trial with 1-week wash out periods, participants received 1 tablespoon of glyconutrients or placebo (rice starch) 45 minutes before performing cognitive tasks designed to evaluate perceptual skills, attention, working memory, etc.
The students' scores indicated significant improvement in accuracy of visual discrimination (of environmental inputs) following glyconutrient supplementation but not following placebo.
In addition, scores on the simple, but not complex, working memory task were better after glyconutrient consumption than after placebo; although the difference was significant for only one of two sessions.
Scores on tasks of cognition and attention were not significantly different between glyconutrient and placebo conditions.
Source: Stancil AN and Hicks LH.* Glyconutrients and perception, cognition, and memory. Percept Mot Skills. 2009;108: 259-270
* Both at Howard University, Washington, DC
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www.endowmentmed.org